Betere schoolprestaties dankzij een gezond binnenklimaat

airmaster

Schoolgebouwen dienen tegenwoordig niet enkel functioneel, maar ook duurzaam en comfortabel te zijn. Concreet betekent dit enerzijds zo weinig mogelijk energie verspillen door luchtdicht te gaan bouwen en anderzijds voor voldoende frisse lucht zorgen om een gezonde leeromgeving te garanderen.

Verschillende studies hebben aangetoond dat slecht geventileerde klaslokalen een nefaste invloed hebben op de gezondheid en het concentratievermogen van zowel leerlingen als leerkrachten. Hoe kunnen we goed verluchten en toch ons energieverbruik naar beneden brengen? Het antwoord op deze vraag is een efficiënt vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Een mooi voorbeeld is het Sint-Barbara college te Zottegem.

Wegens het stijgende aantal leerlingen werd daar in 2009 het project ‘Sint Barbaracollege bouwt!’ in gang gezet: 9 nieuwe klaslokalen waarbij veel aandacht besteed werd aan het aspect duurzaamheid.

Wat ventilatie betreft werd er gekozen voor de decentrale ventilatiegroepen van de Deense fabrikant Airmaster – deze specifiek voor klaslokalen ontworpen units zijn uitgerust met een geïntegreerde CO2 sonde en garanderen zo een optimale luchtkwaliteit en een minimaal elektrisch verbruik. Bovendien hebben deze ventilatiegroepen een hoog rendement: de lucht die in het klaslokaal geblazen wordt heeft een temperatuur van ongeveer 19°C, wat in de winter een aanzienlijke daling van de verwarmingskosten met zich meebrengt!

Tijdens de warme zomermaanden wordt er ‘s nachts automatisch frisse lucht in de klaslokalen geblazen, zodat de leerlingen in een frisse omgeving aan hun schooldag kunnen beginnen. Een ander belangrijk pluspunt is dat de ventilatiegroepen volledig autonoom werken en dus geen interventie van het schoolpersoneel vereisen. Het onderhoud beperkt zich tot het vervangen van de filters en is zo eenvoudig dat het door de school zelf kan gedaan worden.

Kortom: Airmaster biedt een kwaliteitsvolle en betaalbare oplossing conform de huidige EPB normen.

De directeur spreekt alvast over “een revolutionair systeem dat volledig past in de filosofie van de school: een tijdloze, functionele omgeving waarin het comfort en het educatieve primeren.”

Meer info op onze website

 

airmaster
airmaster
airmaster
airmaster
airmaster
Inspiratie
Airmaster

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze partners

logo airmaster
logo knauf
logo sigma coatings
logo dox interieur concepten
“HAHBO”
logo Lab9
Proxyfields
2tec2
Etap Lighting
Proludic
eSave

Wenst u ook contact met het bouwteam in zijn meest brede invulling? Wenst u ook kennisdeling tussen niet-concurrentiële partners? Wenst u ook in contact te komen met sectoriële netwerken? Schoolbouwformule heeft ook een up-to-date database rond de bouwgerelateerde doelgroep. Daarenboven komt u ook in contact met sectorgebonden wetenschappers en kenniswerkers.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot kennis: seminaries, workshops
  • Toegang tot nieuwe contacten uit het netwerk
  • Toegang tot gerichte events
  • Gratis documentatie- en informatie-aanvragen