Houd lawaai buiten het leslokaal. Dun, licht maar bovenal heel stil

knauf SoundProtection

Knauf SoundProtection Systems: efficiënt totaalsysteem om lawaai buitenspel te zetten

Wist u dat met een wand van 10 cm dezelfde akoestische waarden kunnen bereikt worden als met een massieve wand van 34 cm? Inspelend op de steeds strengere regelgeving en het stijgend aantal gezondheidsproblemen door lawaaihinder, heeft Knauf met zijn SoundProtection Systems een geïntegreerd systeem ontwikkeld dat een antwoord biedt op de meest uiteenlopende geluidseisen. In plaats van het geluid buitenspel ter zetten met zware, massieve constructies, is het ook perfect mogelijk om dezelfde resultaten te bereiken met lichte scheidingswanden. Deze wanden hebben het grote voordeel dat ze snel geplaatst worden, minder plaats innemen en dat ze indien nodig ook gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met lange droogtijden zoals bij massieve wandconstructies.

Totaalsysteem

SoundProtection Systems is een totaalconcept waarbij alle onderdelen – gipsplaten, profielen en minerale wol – optimaal op elkaar afgestemd worden. De goede prestaties van SoundProtection Systems zijn gebaseerd op het massa-veer-massaprincipe. Twee (of meer) gipsplaten aan de buitenkant vormen de massa. Daartussen bevindt zich de verbindende veer (profielen, luchtspouw en minerale wol) die de trillingen van de ene naar de andere plaat minimaliseren. Dit principe wordt al geruime tijd toegepast. Het innovatieve van SoundProtection Systems is dat het om een gesloten systeem gaat waarbij alle onderdelen optimaal op elkaar afgestemd zijn en waarbij de ontwerper in functie van de akoestische eisen de keuze heeft tussen drie volwaardige wandsystemen. Omdat het over een volledig geïntegreerd systeem gaat, kan Knauf een volwaardige garantie geven op het geheel.

Scholen en zorgsector als speerpunten

Dat in de vernieuwde wetgeving schoolgebouwen het eerst aan de beurt komen, is natuurlijk geen toeval. Dankzij een inhaalbeweging in de scholenbouw zullen er de volgende jaren talrijke nieuwe schoolgebouwen gerealiseerd worden. Omdat scholen van nature uit een lawaaierige omgeving vormen en het akoestisch comfort een niet te onderschatten impact heeft op de leerresultaten, is men simpelweg verplicht om de lat inzake geluidsisolatie heel hoog te leggen. Dat speelt volledig in de kaart van Knauf dat de  jongste jaren steeds meer toegepast wordt in de scholenbouw. De gipsplaten van Knauf scoren immers niet alleen goed op het vlak van akoestische isolatie, maar kunnen ook inzake brandweerstand en stootvastheid bijzonder goede cijfers voorleggen.

Bezoek de website

 

knauf SoundProtection
Knauf SoundProtection
Knauf SoundProtection
Knauf SoundProtection
Knauf SoundProtection
Knauf SoundProtection
Inspiratie
Knauf

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze partners

logo airmaster
logo knauf
logo sigma coatings
logo dox interieur concepten
“HAHBO”
logo Lab9
Proxyfields
2tec2
Etap Lighting
Proludic
eSave

Wenst u ook contact met het bouwteam in zijn meest brede invulling? Wenst u ook kennisdeling tussen niet-concurrentiële partners? Wenst u ook in contact te komen met sectoriële netwerken? Schoolbouwformule heeft ook een up-to-date database rond de bouwgerelateerde doelgroep. Daarenboven komt u ook in contact met sectorgebonden wetenschappers en kenniswerkers.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot kennis: seminaries, workshops
  • Toegang tot nieuwe contacten uit het netwerk
  • Toegang tot gerichte events
  • Gratis documentatie- en informatie-aanvragen